Parhaiten maksavat freelancertyöt tasaiseen tulon ansaintaan

Koronapandemian leviäminen toi mukanaan paljon lomautuksia, yritysten sulkemisia ja sekä merkittävän muutoksen työkulttuuriin. Kaiken epävarmuuden keskellä freelancer-työpaikat ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti ja keikkataloudesta on tullut osa valtavirtaa vain vuodessa. Ihmiset ovat nyt kiinnostuneita parhaiten palkatuista freelance-nettityöpaikoista ansaitakseen elantonsa ja toteuttaakseen unelmansa. Työtä voi tehdä ajasta ja paikasta riippumatta.

Netissä on paljon vaihtoehtoja

Internetin avulla jokainen voi työskennellä missä ja milloin vain. Freelancertöiden kautta suomalainen kääntäjä voi auttaa vaikka amerikkalaisessa käännösprojektissa. Internet on täynnä hyvin palkattuja freelancer-työpaikkoja

On miljoonia ihmisiä, jotka ovat lopettaneet yksitoikkoisen 9-5-työnsä nauttiakseen freelancerina toimimisen vapaudesta. Freelancertyön paras puoli on, että voi ansaita tasaiset tulot mukavuudestaan tinkimättä. Voit tehdä töitä missä ja milloin haluat ja valita itse projektisi. Voit myös määritellä oman työsi hinnan.  

Virtuaaliassistentti

Freelancerina toimiva virtuaaliassistentti työskentelee kotoa käsin ja suorittaa asiakkaan hallinnollisia tehtäviä. Tässä työssä hoidat muun muassa sähköposteja, sovit tapaamisia, hallinnoit tutkimuksia, seuraat sosiaalista mediaa ja hoidat kirjanpitoa. Virtuaaliassistentin vastuut vaihtelevat yrityksen ja sen vaatimusten mukaan. Samalla voit työskennellä maasta riippumatta, jos vain sinulla on vaadittava kielitaito. Virtuaaliassistentit voivat auttaa keventämään muiden työntekijöiden työtaakkaa ja ovat melkein ”hengenpelastajia” joillekin kiireisille ammattilaisille.

Transkriptio

Freelance-transkriptionistinä sinun on kuunneltava äänitiedostoja ja kirjoitettava teksti välimerkkien kanssa mahdollisimman nopeasti ja tarkasti. Jotkut freelance-transkriptionistit työskentelevät generalisteina ja kirjoittavat kaikkea vastaajaviesteistä hallituksen kokouksiin ja haastatteluihin. 

Transkriptionisti on ammattilainen, joka kuuntelee tallennettuja tai live-äänitiedostoja ja kääntää kuulemansa tekstiesitykseen. He tarjoavat transkriptiopalveluita lääketieteelliselle, juridiselle ja yleiselle teollisuudelle.

Sosiaalisen median johtaja

Social Media Manager on ehkä parempi titteli kuvaamaan tätä nykyaikaista työtehtävää. Hän opastaa asiakkaita sosiaalisen median parissa, julkaisee esimerkiksi Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa kuvia ja tekstiä, vastailee seuraajien kysymyksiin ja pitää yrityksen näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa yllä. Vaikka tehtävä kuulosta helpolta ja kevyeltä, se on yksi parhaiten palkatuista freelancertöistä verkossa.

Graafinen suunnittelija

Graafinen suunnittelija auttaa yksilöitä ja yrityksiä kommunikoimaan konsepteistaan tavalla, joka on mieleenpainuva, tehokas ja houkutteleva. Tätä varten he tekevät yhteistyötä asiakkaiden kanssa auttaakseen heitä muuttamaan visionsa ja tavoitteensa suunnittelukonsepteiksi. 

Tuotekuvien, yritysten logojen ja verkkosivustojen konseptit, kuvitukset ja asettelut kuuluvat heidän vastuualueeseensa. Heidän vastuulleen kuuluvat myös fonttityypin ja -koon valinta sekä proosan ja havainnollistavan materiaalin kokoaminen ja sijoitus nettisivuille.

Data-analyytikko

Data-analytiikka on prosessi, jossa analysoidaan tietokokoelmia niiden sisältämän tiedon päättelemiseksi, mitä tehdään yhä useammin erikoisohjelmistojen ja -järjestelmien avulla. Kaupalliset yritykset ja organisaatiot palkkaavat usein freelance-tietoanalyytikkoja tekemään parempia ja tietoisempia liiketoimintapäätöksiä. 

Myynti, logistiikka, yhteiskuntatieteellinen tutkimus, markkinatutkimus, rahoitus ja terveydenhuolto ovat vain pieni otos yrityksistä ja aloista, joilla data-analyytikot voivat ansaita suuria tuloja freelancertyön kautta.

Pelinkehittäjä

Pelien luomis- ja kehitysprosessi PC:lle tai muille pelikonsoleille tai nettipelaamiseen on pelinkehitystä. Ajat ovat muuttuneet, ja freelancereita löytyy nykyään lähes jokaiselta pelialan sektorilta tänä digitaaliaikana. 

Usein alalla käytetään myös freelance-animaattoreita, piirtäjiä ja ääni-insinöörejä. Pelialan huipulla freelancerpelisuunnittelijat voivat ansaita erittäin hyvin. Jos pidät pelaamisesta, esimerkiksi https://www.ninjacasino.com/fi on täynnä mielenkiintoisia pelejä huippupelinvalmistajilta.