Auton vuokraus – sopisiko leasing -auto juuri sinun tarpeisiisi?

Erityisesti suurten kaupunkien ulkopuolella yksityisautoilu on yhä paikoitellen ainoa mahdollinen keino arkiaskareiden hoitamiseen. Vaikka julkinen liikenne kehittyy koko ajan, ja erilaiset yhteiskäyttöautot kiinnostavat yhä useampia, ei perinteisen yksityisautoilun tarve ole vielä hetkeen katoamassa.

Sen lisäksi että autoilun asema yhteiskunnassamme tulee luultavasti muuttumaan, myös automarkkinat sekä autoteollisuus ovat suurten muutosten kourissa. Autoilun verotus ja muut kustannukset pysyvät tuskin nykyisellään. Lisäksi esimerkiksi sähköautoja kehitetään jatkuvasti yhä kestävimmiksi ja luotettavimmiksi, ja monet muutkin ympäristölle ystävälliset keinot autoiluun yleistyvät päivä päivältä. Kaikesta tästä johtuen ei olekaan yllättävää, että uuden auton ostaminen ei juuri nyt ehkä tunnu kovinkaan houkuttelevalta vaihtoehdolta.

Leasing -palvelut – vuokraa auto helposti ja nopeasti

Autokauppiaiden rinnalla markkinoilla on jo pitkään toiminut leasing -yrityksiä, jotka vuokraavat sekä yritys- että yksityisasiakkaille autoja pitkäkestoisilla sopimuksilla. Ennakoimattomasti muuttuvassa maailmassa auton vuokraaminen yksityiseltä toimijalta voikin olla sekä arkea sujuvoittava toimi, että taloudellisesti kannattava ratkaisu.

Autojen liisaus on pohjimmiltaan yksinkertaista liiketoimintaa. Liisausyritys omistaa autoja, joita luovuttaa määrätyksi ajaksi asiakkaan käyttöön. Koska hyvätasoisen yrityksen henkilökunta on osaavaa ja ammattitaitoista, liisattavaksi tarjolla olevat autot ovat lähtökohtaisesti käyttötarkoitukseensa täydellisesti sopivia autoja. Olipa haussa sitten luotettava perheauto kotipihan, supermarketin ja työpaikan Bermudan kolmion kyntämistä varten tai katseita kaupungilla kääntävä Tesla, voit luottaa saavasi juuri tarpeisiisi sopivan auton. Lisäksi ammattitaitoinen henkilökunta pitää huolen siitä, että sopimukset, rekisteriotteet ja muut muodollisuudet hoituvat ajallaan ja ilman vaikeuksia.

Auton liisauksen taloudelliset edut

Uuden auton ostaminen arkikäyttöön ei juuri koskaan ole varsinaisesti sijoitus, vaan pikemminkin kuluerä. Itse auton kauppahinnan ja vakuutusten sekä muiden kiinteiden kulujen lisäksi omistusauto saattaa koska tahansa aiheuttaa uusia kulueriä esimerkiksi onnettomuuden tai ilkivallan seurauksena. Liisaamalla auton esimerkiksi kolmen vuoden mittaisella sopimuksella sen sijaan tiedät jo sopimusta kirjoittaessasi, kuinka paljon tulet kuukausittain liikkumisesta maksamaan. Tämä tekee taloudenpidosta ja raha-asioiden suunnittelusta helpompaa.

Myös yllättävistä teknisistä ongelmista ei koidu uusia kuluja, sillä esimerkiksi GoMoren leasingsopimusten kiinteät hinnat kattavat niin mekaanikon käynnit kuin renkaiden vaihdot keväisin ja syksyisin. Erityisesti kiireistä arkea elävälle autoilijalle tämä sopii täydellisesti, kun jokaista vikaa ja vaivaa ei tarvitse selvittää itse. Niinpä auton liisaaminen ostamisen sijaan tekee arjesta askeleen sujuvampaa.

Kiinteiden kulujen lisäksi auton liisaaminen poistaa stressin, joka liittyy omistusauton arvoon ja sen alenemiseen. Kuten jo aiemmin tuli todettua, omistusauto on harvemmin varsinainen sijoitus. Tästä huolimatta lähes jokainen autokaupoille lähtenyt pohtii mielessään, mikä vaihtoehdoista on helpoin jälleenmyydä. Liisatessasi auton et joudu pohtimaan tätä hetkeäkään. Voit käyttää menopeliäsi täysin rinnoin, kunhan vain noudatat liisaussopimustasi, ja heittää romukoppaan huolet auton jälleenmyyntiarvosta ja muista stressitekijöistä.