10 hyvää vinkkiä menestyksekkään yrityksen perustamiseen

Perustatko yritystä ensimmäistä kertaa ja olet huolissasi epäonnistumisesta? Anna uudelle yrityksellesi parhaat menestymismahdollisuudet näillä liiketalouden vinkeillä, parhailla neuvoilla, joita olen kerännyt muilta yrittäjiltä ja kehittänyt yli 20 vuoden kokemuksestani pienyrittäjän työstäni.

1) Ole intohimoinen

Sinun ei tarvitse rakastaa sitä, mitä yrityksesi tekee (ja luultavasti sinun ei tulisikaan), mutta sinun tulee olla hyvin innostunut siitä. Tulet omistamaan paljon aikaasi yrityksen perustamiseen ja rakentamiseen menestyväksi yritykseksi, joten on todella tärkeää, että nautit syvästi tekemästäsi, oli se sitten kalastusretkien pitämistä, saven työstöä tai rahoitusalan neuvontaa.

2) Aloita, kun sinulla on työpaikka

Kuinka kauan ihmiset voivat elää ilman rahaa? Eivät pitkään. Siinä, että yritys alkaa tuottamaan rahaa, voi kestää hyvin pitkään. On siis tärkeää, että olet töissä perustaessasi yritystäsi, jotta sinulla on rahaa perustamisprosessin aikana.

3) Älä aloita yritystä yksin

Tarvitset tukiverkoston perustaessasi yritystä (ja myös sen jälkeenkin). Perheenjäsen tai ystävä, joka voi ideoida kanssasi, ja joka kuuntelee sinua jokaisessa yrityksen käänteessä, on hyvin tärkeä. Jos löydät itsellesi mentorin, se on vielä parempi. Voit myös hakeutua mukaan yrityksen perustamista varten luotuun ohjelmaan. Yritystä perustaessa kokemusasiantuntijan apu on kaikista parhain tuki.

4) Tee yrityssuunnitelma

Yrityssuunnitelman tekemisen tärkein syy on auttaa sinua hallitsemaan aikaasi ja rahaasi, jotta ne eivät uppoa yritykseen, joka ei menesty.

5) Tee tutkimuksesi huolella

Tulet tekemään paljon tutkimusta kirjoittaessasi yrityssuunnitelmaa, mutta se on vasta kaiken alku. Kun olet perustamassa yritystä, sinun on tultava toimialasi, tuotteidesi ja palveluidesi asiantuntijaksi, jos et vielä sellainen ole. Liittyminen alaasi liittyviin toimiala- ja ammattiyhdistyksiin ennen yrityksen perustamista on loistava idea.

6) Päätä, mitä tarvikkeita tarvitset

Varaa aikaa miettiäksesi, mitä tuotteita ja tarvikkeita tarvitset uudessa yrityksessäsi. Kun hankin niitä, muista ostaa jälleenmyyjiltä, jotka tarjoavat halvat ja edulliset hinnat. Voit vähentää kustannuksiasi merkittävästi ostamalla irtotavarana Expondon kaltaisilta sivustoilta, joista löydät tarvikkeita ja tuotteita lähes jokaiselle toimialalle.

7) Hanki asiakkaita

Älä odota yrityksen avaamiseen saakka hankkiaksesi asiakkaita, sillä yrityksesi ei pärjää ilman heitä Hanki yhteistietoja. Myy tai anna palveluitasi ja tuotteitasi ilmaiseksi. Et voit aloittaa markkinointia liian aikaisin.

8) Hanki ammatillista apua

Toisaalta se, että olet perustamassa yritystä, ei tarkoita, että sinun täytyisi olla asiantuntija kaikissa mahdollisissa asioissa. Jos et ole kirjanpitäjä, palkkaa joku siihen asemaan. Jos sinun on tehtävä sopimuksia, etkä ole asianajaja, palkkaa sellainen. Hukkaat enemmän aikaa ja mahdollisesti rahaa pitkässä juoksussa, jos yrität tehdä asioita, joihin sinulla ei ole pätevyyksiä.

9) Ole varma, että raha-asiat ovat kunnossa

Säästä, jos siihen on tarvetta. Lähesty mahdollisia investoijia ja lainanantajia. Selvitä varalla oleva rahoitussuunnitelmasi. Älä oleta, että perustat yrityksen, kävelet pankkiin ja saat rahaa. Perinteiset lainanantajat eivät pidä uusista ideoista eivätkä yrityksistä, joilla ei ole todistettua menestystä.

10) Ole ammattitaitoinen

Kaikki mitä sinä ja liiketoimintatapasi kertovat ihmisille tulisi olla ammattimaisuus, jolla johdat liiketoimintaasi. Tämä tarkoittaa kaikkien varusteiden, kuten käyntikorttien, yrityspuhelimien ja -sähköpostiosoitteen hankkimista sekä ihmisten ammattimaisen ja kohteliaan käytöstavan hankkimista.