Uutisia meiltä ja maailmalta

Lohjalaiset joukkueet eivät ole liikaa hehkutelleet viime aikoina saavutuksillaan. Paitsi naiset amerikkalaisessa jalkapallossa, missä lohjalainen Lioness joukkue nousi takaisin yhden portaan ylöspäin häviämättä kaudella yhtäkään ottelua.

Lionessille Kultamalja

Lohja Lionesses vei Kultamaljan naisten amerikkalaisen jalkapallon 2-divisioonan finaalissa. Finaali pelattiin lauantaina 20.7. tukahduttavassa helteessä Virkkalan kentällä. Vastassa oli Lohja Lionessesille tuttu Hyvinkää Falcons, joka päihitettiin luvuin 44–24 (16–8). Lionesses on pelannut koko kauden vahvasti ja voittanut kaikki neljä peliään pelaajien loukkaantumisista huolimatta.

Lohjan Pallon naiset ulos cupista

Oli itsestään selvää, ettei nuori ja kokematon lohjalaisjoukkue pystyisi kamppailemaan Turun Palloseuraa vastaan ja niinpä lukemat 0-17 olivat odotetunlaiset. Miesten joukkue pelaa Uudenmaan/Helsingin piirin nelosessa ja on 12 joukkueen sarjassa sijalla kahdeksan voitettuaan neljä kauden 13 pelistä.

Menestystä vauhtilajeista

Jos joukkuelajeissa ei ole viime aikoina lohjalaisilla ollut menestystä niin kaksi nuorta lohjalaista tekevät omaa uraansa vauhtilajeissa, tai itseasiassa urheilijoita on enemmänkin, mutta me nostamme näistä kaksi esille. Nimittäin 12 vuotiaan Tuukka Taponen, joka kamppailee Euroopanmestaruustasolla kartingissa ja 17-vuotias Sami-Matti Trogen rallissa. Molemmilla pojilla on mahdollisuus melkoiseen tulevaisuuteen, jos mielenkiinto säilyy ja on onnea matkassa, sillä molemmilla pojilla on melkoiset luontaiset kyvyt ajaa kilpaa.

Lohjalle menestystä Taekwondosta

Vaikka Lohjan lahja kansainväliselle taekwondolle eli Frans Salmi muutti Turkuun, on Lohjalle yhä vielä tullut SM-tason tulosta lajissa tasaiseen tahtiin. MUDO Lohjan Leevi Lindfors ottelun yksilösarjoissa kultaa ja pronssia. MUDO Lohjan Elvi Ollila kultaa liikesajoissa (parisarja Eero Haleniuksen kanssa). Lisäksi Elvi pääsi finaaliin ja sijoittui 5. sija yksilösarjassa. Lohjan Taekwondoseuran Aino Kangasmaa 4. sija sekä Enna Turunen 7. sija samassa Junior tyttöjen yksilösarjassa. MUDO Lohjan Ehsanulla Ahmadi sijoittui myös ottelussa 5. sijalle.

Timo Jansson MM-voittajaksi

Lohjalainen Timo Jansson kävi hakemassa MM-kullan murskauksessa Etelä-Koreasta. Kisa oli tiukka eikä missään mielessä helppo Timolle, jolla oli kannustusjoukkona mukana oma vaimo ja poika. Timo oli ainoa suomalainen yli 4500 kilpailijan joukossa.

Mitäs tämä tarkoittaa, hymy levisi suulleni ja porukkaa tuli ympärilleni, onnitteluja joka puolelta, kuvia, kuvaajia, kättelyjä, TV kuvaajia ja kaikenlaista muuta STAFF henkilökuntaa. Suomenlipun sain kaivettua laukusta ja siinä vielä ei julkistettua voittoa vähän jo maisteltiin. Sitten tuli ohjaus seromonia ja palkintojenjako paikkaan, nokultaa tuli ja siitä tänne tultiin taistelemaan, vaikka en ihan uskonut muutama viikko sitten käsivamman takia. En oikein ymmärtänyt ja uskonut koko tilannetta, joka aika tunteikas oli muutenkin.