Mitä tehdä lisääntyneellä työajalla?

Kysymys on hieman erilainen, kuin mitä se olisi ollut vielä pari viikkoa sitten. Pari viikkoa sitten olisimme kyselleet vapaa-ajasta ja sen vietosta, mutta sitten iski maailmanlaajuinen virusepidemia. Monet yritykset ovat nähneet jopa 90% pudotuksen tilauksissa ja asiakasmäärissä, mikä on suoraan johtanut töiden vähenemiseen ja varsinkin ne, joille ei ole etätyö mahdollisuutena, on töissä oleminen muuttunut puuduttavaksi ajan tappamiseksi. Mutta mikäli töissä on nettiyhteydet kunnossa ja pääsy paremmalle näytölle kuin oma älypuhelin, voidaan lisääntynyt vapaa työaika käyttää viihteeseen ja kouluttautumiseen ja uuden opetteluun.

Aloitetaan kuitenkin ensi viihteestä ennen töitä, eli otetaan Unibet Sport, eli ruotsalaisen rahapelioperaattorin urheilupuoli. Vaikka juuri tällä hetkellä suurin osa maailman urheilutapahtumista on joko siirretty ja peruttu, tarjoaa Unibet sille vähälle mitä vielä on tarjolla pelivaihtoehtoja sekä suoratoiston kautta myös katseltavaa. e-Urheilu, pöytätennis ja muutaman maan jalkapallosarjat ovat tällä hetkellä ainoita todellisia urheilulajeja, mutta näiden lisäksi on myös virtuaalinen urheilu.

Tietokonepelit taukojumppana

Jos sitten rahapelit eivät kiinnosta, niin aina voi taukojumppana pelata juuri noita edellä mainittuja e-Urheilu pelejä, joista muutama on saatavilla maksuttomina omaan älypuhelimeen ladattavaksi. On saatavilla suoraviivaista eloonjäämiskamppailua kuten PUBG, jossa 100 pelaajaa pelaa toisiaan vastaan joko yksin, duona tai neljän tiimeissä tai esimerkiksi Arena of Valor peli, missä pelataan 5 vastaan 5 joukkueilla. Tuon Arena of Valor on muuten Tencentin peli, eli saman firman, joka osti häikäisevällä summalla suomalaisen Supercellin peleineen. Tencent käytti suomalaisen pelistudion ostamiseen seitsemän miljardia euroa! Aasiassa nimittäin älypuhelin ja mobiilipelit ovat niitä mitä pelataan huomattavasti enemmän kuin Euroopassa – syykin on selvä, mobiililiittymä on helpommin saatavissa ja halvemmalla kuin kiinteä nettiliittymä.

Tietenkin jos ei halua isompani pelejä lähteä latailemaan, niin aina löytyy satoja pieniä mobiilipelejä ajanvietteeksi ladattavaksi kaikkiin puhelinmalleihin.

Lisäkoulutusta maksuttomasti

Olet sitten millä alalla tahansa, internetin pohjaton kaivo ammentaa aineistoa lisäkoulutukselle. Varsinkin tänä aikana on nyt lisääntynyt huomattavasti erilaisten maksuttomien kurssien ja koulutusten etäosallistumis mahdollisuus. Syy on yksinkertainen, myös näillä kouluttajilla ovat tapahtumat peruuntuneet ja jotain pitäisi tehdä, niin maksuttomien peruskoulutusten tarjoaminen antaa näille kouluttajille mahdollisuuden käyttää lisääntynyt aika hyväkseen. Maksuttomilla koulutuksilla nämä kouluttajat voivat näyttää oman osaamisensa ja löytää uusia asiakkaita, jotka ovat sitten valmiita maksamaan myös lisäkoulutuksista, joilla syvennetään maksuttomana saatuja perustietoja.

Ennen tätä pandemiaa monet maksuttomista koulutuksista olivat aika puuduttavia ja monet myös aivan turjia, mutta nyt niistä on tullut todellinen myynti- ja markkinointikeino myös todella koville ammattilaisille ja nyt on saatavilla hyvää ja asiantuntevaa koulutusta kaikille sitä haluaville.

Nyt varsinkin markkinointi- ja myyntitehtävissä oleville henkilöille on tarjolla myyntikoulutusta ja maksuttomia oppaita, miten tehdä kotisivuista paremmin löydettävät ja minkälaista sisältöä niille pitäisi tulevina aikoina tehdä.

Kehitä kotisivujasi

Jos sinulla on pääsy kotisivuillesi ja osaat niitä päivittää, niin nyt sinulla voi olla siihen aikaa. Samalla kun päivität kotisivujasi, sinun on hyvä ymmärtää, että samaa tekevät nyt tuhannet muutkin yrittäjät ympäri Suomea – asiakkaat kun pitäisi kontaktoida vähintään jotain kautta.

Jos tähän mennessä suomalaiset yrittäjät ovat suhtautuneet kotisivuihin varauksella niin nyt niitä on alkanut syntyä kuin sieniä sateella, nopealla aikataululla. Tämä saattaa tarkoittaa myös sitä, että mainostamisen hinnat voivat Suomessa hetkellisesti digimaailmassa nousta, sikäli mikäli uudet nettikaupat haluavat itseään esille ja löydettäväksi. Pidä kuitenkin suunnitelmallisuus mielessäsi, älä lähde soitellen sotaan kirjoitellen mitä sattuu kotisivuille, muista että yrityksen pitäisi olla olemassa vielä tämän viruskaudenkin jälkeen.