Fysioterapeutti Irmeli

Hei!

Nimeni on Irmeli Nuorinko-Yli-Kokkila, olen 59-vuotias fysioterapeutti, liikunttaa ja ulkoilua rakastava. Asun mieheni kanssa Sammatissa, kauniin ja rauhallisen luonnon helmassa. Meillä on kolme aikuista lasta, jotka ovat jo kaikki muuttaneet kotoa pois, kukin omaa elämää rakentamassa. Kotona on kuiten kaksi ihanaa koiraa, joiden kanssa on mukava ulkoilla ja harrastaa.

Ammatillinen urani on pitkä ja monipuolinen.

Ensimmäiseen ammattiin valmistuin Porin Teljän Ammattikoulusta SKY kosmetologiksi (1976-1978), jonka jälkeen toimin muutamia vuosia itsenäisenä ammatinharjoittajana.

Kuntohoitajaksi valmistuin Hopeaniemen kuntohoitajakoulusta (1980-1981), jonka jälkeen jäin töihin Hopeaniemeen ja toimin mm.  klassisen hieronnan opettajana kaksi vuotta.

Lymfaterapia opinnot (1982-1983)

Fysioterapiaa 30 vuoden kokemuksella

Fysioterapian perusopinnot Helsingin IV terveydenhuolto oppilaitos ( 1986-1988). Ammattitaitoa olen päässyt kehittämään monien koulutusten kautta.

Erityisosaamisen alueeni ovat neurologinen fysioterapia, tuki -ja liikuntaelin sairauksien puolen osaaminen painottuu niska -hartia ja alaselkä ongelmien tutkimiseen ja hoitoon.

Neurologiasta mainittakoon Bobath konsepti (1997). Turun ammattikorkeakoulun Neurologisen fysioterapian erikoistumisopinnot (2005-2006).

Tuki -ja liikuntaelin sairauksien puolelta mainittakoon McKenzie opinnot (2007-2008), joka on yksi fysioterapeuttien käyttämä hoitomenetelmä selkärangan kiputiloissa. Olen käynyt useita SOMTYN järjestämiä manuaaliseen tutkimiseen ja terapiaan liittyviä kursseja mm. kliininen päättely, tutkiminen ja ohjaus selkäkipujen varhaisvaiheessa (2009) sekä neurologia / ortopedia yhdistelmäkursseja.

physiotherapy -therapist excercising with patient , working on l

Työurani olen pääasiassa tehnyt sairaalassa ja edellenkin työskentelen Lohjan sairaalassa osa-aikaisena fysioterapeuttina.

Yksityisvastaanottoni ajanvarauksella on Hyvinvointikeskus Jasminin tiloissa Nummelan Veikkoinkorvessa, Ratastie 15. Otan vastaan fysioterapia asiakkaita lääkärin lähetteellä tai  ilman lähetettä. Tarjoan myös hierontapalveua ilman lääkärin lähetettä.